Telegram Group Search
♨️بحران اختلافات مرزی؛ تقابل شدید کاربران سعودی-اماراتی در سایه سکوت رسانه‌های رسمی

🔻نامه چندی پیش ابوظبی به سازمان ملل که در آن تأکید کرده بود هیچ‌گونه مالکیت سعودی بر هیچ منطقه دریایی (منطقه الیاسات) را به رسمیت نمی‌شناسد، مناقشات و بگومگوهای تندی نیز در میان کاربران، کنش‌گران و شخصیت‌های همسو با امارات و عربستان برانگیخته است.

🔻این نامه‌نگاری‌ها و اختلافات مرزی اگرچه در رسانه‌های رسمی دو کشور با سکوت و بایکوت همراه بود، اما از چشم کاربران شبکه‌های اجتماعی دور نماند؛ بسیاری کاربران سعودی، از تعابیری با مضمون «امارات اشغالگر الیاسات» استفاده کرده‌اند؛ همچنان که کاربران اماراتی نیز از هجمه گسترده سعودی‌ها علیه کشورشان گفته‌اند.

🔻کاربری با نام «خنجر» در واکنش به نامه ابوظبی نوشته: به رسمیت بشناسید یا نشناسید، در نهایت آنچه سعودی بخواهد همان می‌شود.

🔻«عبدمناع» نیز نوشته: زاید توافق مرزی میان عربستان و امارات را امضا کرد و به تأیید سازمان ملل نیز رسید؛ و تمام!

🔻خالد المطرفی نوشت: عربستان سعودی همواره برای حل مسائل به گفت‌وگو و مذاکره پایبند است؛ اما هرگز از حقوقش کوتاه نمی‌آید؛ لذا اعلام الیاسات به عنوان منطقه حفاظت‌شده دریایی مغایر با قوانین بین‌المللی است.

🔻کاربران سعودی پا را از این نیز فراتر گذاشته و «میدان نفتی الشیبه»، دیگر پرونده اختلافی میان امارات و عربستان (که آن هم قربانی مرزبندی‌های دهه‌های پیشین شده) را نیز به میان کشیده‌اند؛ و هشدار داده‌اند امارات پس از جزایر الیاسات، سراغ پرونده الشیبه نیز خواهد رفت.

🔻کاربری نوشته: چرا سعودی بر میدان بزرگ الشیبه امارات که تولید روزانه آن به نیم میلیون بشکه می‌رسد، مسلط شده؟ و چرا امارات به همین سادگی از حق خود در این میدان بزرگ سکوت کرده؟

🔻عمر بن عبدالعزیز، کنش‌گر معارض سعودی در این باره نوشت: مسئله فراتر از الیاسات است؛ به رسمیت نشناختن و قانع نبودن به توافق ۱۹۷۴، بدین معناست که میدان الشیبه را نیز متعلق به سعودی نمی‌دانند.

🔻وی افزود: امارات ۴ جزیره سعودی را اشغال کرده؛ و محمد بن‌سلمان جرأت نمی‌کند با منطق زور آنها را برگرداند... امارات ۴ جزیره سعودی را گرفت و جزو سرزمین خود دانست و ثبت کرد؛ عربستان از ابوظبی به سازمان ملل شکایت کرد اما امارات به گفته‌های بن‌سلمان اهمیتی نمی‌دهد.

🔻این معرکه البته محدود به امارات و سعودی نشده و دامن قطر را نیز گرفت.

🔻«مسفر سعد الکعبی» نوشته: مهم‌ترین چیز این است که حقوق کشورم قطر از سرزمین‌ها و آب‌های منطقه‌ای که سعودی آن‌ها را گرفته، بازگردد... امارات و سعودی سال‌ها توطئه کردند و قطر بی‌خبر از موضوع...

🔻اگرچه سران سعودی و امارات با تصویری از دیدار ناگهانی محمد بن زاید و محمد بن سلمان در شهر «الخُبر» عربستان منتشر شد، تلاش کردند به نوعی اختلافات را منکر شده و همه چیز را گل‌وبلبل جلوه دهند، اما به نظر نمی‌رسد این پرونده‌ها که ریشه در عمق تاریخ دو کشور دارد، به این آسانی مختومه شود.

#امارات #عربستان #قطر

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️نخستین سفر خارجی ولیعهد جدید کویت؛ دیدار کوتاه شیخ صباح الخالد از عربستان

🔻شیخ صباح الخالد ولیعهد جدید کویت در نخستین سفر خارجی خود پس از دستیابی به این سِمت، امروز سه‌شنبه در یک دیدار کوتاه چند ساعته به عربستان رفت.

🔻صباح الخالد در فرودگاه ملک عبدالعزیز شهر جده، مورد استقبال محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی قرار گرفت؛ دو طرف در کاخ «السلام» جده به گفت‌و‌گو درباره روابط دوجانبه و توسعه و تقویت آن پرداختند.

🔻صباح الخالد دوم ژوئن از سوی امیر کویت به عنوان ولیعهد منصوب شد؛ و روز بعد سوگند یاد کرد؛ انتصاب او به این سِمت درحالیست که کویت با انحلال پارلمان از سوی شیخ مشعل و تعلیق برخی اصول قانونی اساسی، که با بازداشت و زندان برخی نمایندگان پیشین پارلمان و منتقدان نیز همراه شده، دورانی بی‌سابقه را سپری می‌کند.

#کویت #عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️مفتی عمان: کمک به تأمین غذا و سلاح فلسطینیان بر هر مسلمانی واجب است

🔻مفتی اعظم عمان از همه مسلمانان خواست برای تأمین غذا، تسلیحات، و دیگر نیازهای معیشتی به فلسطینیان، به‌ویژه مردم غزه کمک کنند.

🔻شیخ احمد الخلیلی در شبکه اجتماعی ایکس با ابراز تسلیت، همدردی و نیز دعا برای ملت فلسطین نوشت: هزینه در این زمینه بر هر مسلمانی واجب شده است.

🔻از آغاز حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مفتی عمان در صدر علمایی بوده که از عملیات طوفان‌الاقصی حمایت کرده و خواستار کمک به مبارزان فلسطینی شده است.

#عمان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️آتش‌سوزی در کویت با ده‌ها کشته و زخمی

🔻آتش سوزی در یک ساختمان ۶ طبقه محل زندگی کارگران در شهر «المنقف» در جنوب کویت، دستکم ۴۱ کشته برجا گذاشت.

🔻مقامات کویت می‌گویند این آتش‌سوزی که بامداد امروز چهارشنبه رخ داده، مهار شده؛ و تحقیقات درباره علت وقوع آن درحال انجام است.

🔻در همین راستا، رسانه‌های کویت از بازداشت مالک شرکت پیمانکار، و مالک و نگهبان ساختمان و برخی دیگر مسئولان خبر داده‌اند.

🔻گفته شده ۱۹۶ نفر عمدتاً کارگران خارجی ساکن این ساختمان بوده‌اند.

🔻شهر «المَنقَف» از توابع استان الاحمدی، در ۳۶ کیلومتری جنوب شهر کویت -پایتخت- واقع شده است.

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️پست جنجالی کنش‌گر اماراتی و موج گسترده واکنش‌ها

🔻پست عجیب عبدالخالق عبدالله مشاور رئیس امارات به‌شدت جنجال‌برانگیز شده است؛ او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هرکس دین برایش مهم‌تر از وطن باشد، امنیت ندارد.

🔻به‌دنبال این پست، سیلی از واکنش‌های تند و منفی کاربران - گرایش‌ها، طیف‌ها و مذاهب مختلف-، روانه این فعال سیاسی اماراتی شد.

🔻خالد الجهنی، کنش‌گر اردنی نوشته: اگر وطن برتر از دین بود، پیامبر (ص) از مکه به مدینه مهاجرت نمی‌کرد.. مقایسه دینی که خداوند نازل کرده با وطن و کشورهایی که استعمارگران، جنگ‌ها و.. ترسیم کرده‌اند، حماقت است...وطن در گذشته به معنای زادگاه بود نه به معنای امروزی.

🔻احمد فوزی روزنامه‌نگار یمنی نوشته: این پست بیهوده نیست؛ ... بلکه تحولی قابل‌توجه، جهشی مهم و شفاف‌تر، از سوی کسانی است که سال‌ها با ابزارها و ارتش سایبری تلاش کردند «فلسطین آرمان من نیست» را ترویج دهند و ناکام ماندند.

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
Photo
♨️ واکنش روحانی شیعه کویتی

🔻شیخ مرتضی فرج، از روحانیون شیعه کویت نیز در این راستا نوشت: قراردادن دین در برابر وطن، یک مغالطه باطل است؛ دین یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های حاکم بر پایبندی به قراردادهای اجتماعی است که وطن باید برپایه آن بنا شود. حتی اگر قرارداد اجتماعی هم وجود نداشته باشد، دین یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های حاکم بر پایبندی به نظام اجتماعی و منافع عمومی است. کسی که دین ندارد، تنها با ترس از مجازات کنترل می‌شود.

#کویت #امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
پس از همکاری در رهگیری موشک‌های ایرانی..
♨️نشست پشت پرده در منامه؛ تازه‌ترین دور همکاری کشورهای عربی-خلیجی با رژیم صهیونیستی و آمریکا

🔻تارنمای آمریکایی اکسیوس به نقل از دو منبع آگاه فاش کرد «هرزی هالوی»، رئیس ستاد ارتش اسرائیل این هفته در بحرین با برخی فرماندهان نظامی عرب برای بررسی همکاری امنیتی منطقه‌ای دیدار کرده است.

🔻این نشست که با حمایت ژنرال مایکل اریک کورلا، فرمانده سنتکام آمریکا برگزار شده، به دلیل حساسیت‌های سیاسی در منطقه (پیرامون جنگ نسل کشی اسرائیل در غزه)، رسانه‌ای نشده است.

🔻اکسیوس افزوده: این نشست نشان می‌دهد که گفت‌وگوی نظامی و همکاری میان اسرائیل و کشورهای عربی، علی‌رغم انتقادات تند علنی و محکومیت حمله اسرائیل به غزه، همچنان ادامه دارد.

🔻افزون بر فرماندهان اسرائیلی و آمریکایی، ژنرال‌هایی عالی‌رتبه نیز از بحرین، امارات، عربستان سعودی، اردن و مصر در نشست روز دوشنبه در منامه حضور داشته‌اند.

🔻به نوشته اکسیوس، فرماندهی مرکزی آمریکا و پنتاگون در سال‌های گذشته با همکاری ارتش‌های منطقه برای تقویت همکاری در زمینه پدافند هوایی و موشکی کوشیده‌اند؛ و آمریکا مقابله با حمله موشکی و پهپادی ۱۳ آوریل به اسرائیل را، «دستاوردی بزرگ و نتیجه این همکاری» می‌داند.

🔻مقامات آمریکایی می‌گویند همکاری با اسرائیل و کشورهای عربی در منطقه، به آنها در گردآوری داده‌های اطلاعاتی کمک کرد؛ همچنان که مشارکت فعال اردن و سعودی در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای شلیک‌شده از ایران، عراق و یمن به سمت اسرائیل نیز بخشی از این همکاری بود».

🌐Axios

#بحرین #امارات #عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️کویت در آستانه تغییر اساسی؟

اندیشکده «بنیاد سیاست‌های خاور نزدیک واشنگتن» نوشت:

🔻انحلال پارلمان و سپس تعیین نخست‌وزیر و ولیعهد از سوی امیر کویت، نشان‌دهنده چرخش رویکرد این کشور حاشیه خلیج‌فارس است.

📎بیشتر بخوانید...

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️کویت در آستانه تغییر اساسی؟ اندیشکده «بنیاد سیاست‌های خاور نزدیک واشنگتن» نوشت: 🔻انحلال پارلمان و سپس تعیین نخست‌وزیر و ولیعهد از سوی امیر کویت، نشان‌دهنده چرخش رویکرد این کشور حاشیه خلیج‌فارس است. 📎بیشتر بخوانید... #کویت 🟩مطالعات خلیج فارس @PGulfStudies
♨️کویت در آستانه تغییر اساسی؟/1

🔻انحلال پارلمان و سپس تعیین نخست‌وزیر و ولیعهد از سوی امیر کویت، نشان‌دهنده چرخش رویکرد این کشور حاشیه خلیج‌فارس است.

🔻شیخ مشعل الاحمد الصباح، امیر کویت روز ۱۰ مه، پارلمان کشور را درست ۴ روز پیش از برگزاری جلسه افتتاحیه آن، منحل و برخی اصول قانون اساسی را نیز تعلیق کرد.

🔻شیخ مشعل ماه دسامبر گذشته درپی درگذشت برادر ناتنی‌اش، شیخ نواف، به قدرت رسید؛ و با تعیین احمد الصباح به عنوان نخست‌وزیر در روز یکم ماه مه، و کابینه دولت، و نیز تعیین شیخ صباح خالد، به عنوان ولیعهد در یکم ژوئن، تیم رهبری جدید کویت تکمیل شد.

🔻برخلاف امارات که رئیس آن، محمد بن زاید، ۶۵ ساله است، و نیز عربستان که حاکم دوفاکتوی آن، محمد بن سلمان تنها ۳۸ سال سن دارد، در کویت اما هنوز قدرت به نسل جوان‌تر سپرده نشده است.

🔻شیخ مشعل ۸۶ ساله و سلف او یک سال از او بزرگ‌تر بود. حتی ولیعهد جدید نیز ۷۱ ساله و نخست‌وزیر جدید هم ۷۲ ساله است.

🔻اما ترکیب جدید رهبری کویت بسیار متفاوت از گذشته است؛ و می‌تواند یک دگرگونی ریشه‌ای در کشوری پدید آورد که چندین سال درگیر یک پارادوکس بین تولید کلان نفت و بحران اقتصادی دائمی بوده است. کویت با این که پنجمین کشور بزرگ تولیدکننده نفت در سازمان اوپک است و جمعیت ناچیزی در حدود ۳ میلیون -آن‌هم با ۷۰٪ نیروی کار خارجی- دارد، اما توان تولید برق کافی برای ماه‌های گرم تابستان خود را ندارد و به دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس وابسته است.

🔹اختلال دائم در عملکرد
🔻مشکل مزمنی که کویت با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند را می‌توان هرج‌ومرج اداری دانست که درپی تنش‌ها میان دولت و پارلمان تشدید شده است.

🔻یکی از پیامدهای بسیار آسیب‌زای این پویایی، ناتوانی پارلمان در تصویب قانونی برای تسهیل صدور بدهی (فرآیند ارائه اوراق بدهی به سرمایه‌گذاران در ازای سرمایه) از سال ۲۰۱۷ است. درآمد نفتی هزینه‌های کویت را پوشش نمی‌دهد؛ از همین‌رو، مجبور به استفاده از ذخایر کلان ثروت حاکمیتی و یا دریافت وام است.

🔻روابط میان خاندان حاکم الصباح و سیاستمداران کویت از دیرباز تیره بوده است. ماه آوریل گذشته درپی اهانت یکی از نمایندگان به شیخ مشعل، پارلمان منحل و انتخابات زودهنگام برگزار شد. بسیاری از ناظران تردید دارند که تا پیش از آن که دستیابی به یک توافق حل و فصل برای بازفعالسازی پارلمان، ضرورت یابد، انحلال پارلمان به مدت ۴ سال ادامه داشته باشد.

🔻انتخابات آوریل با نرخ مشارکت ۶۲٪ همراه بود؛ که در آن، احزاب اپوزیسیون ۲۹ کرسی از ۵۰ کرسی پارلمان را به دست آورد؛ نمایندگان شیعه ۸ کرسی را از آن خود کردند؛ تنها یک نماینده از گروه اخوان‌المسلمین به پارلمان راه یافت.

🔻در سایه غیاب محدودیت‌های تحمیلی از سوی پارلمان، امیر کویت اکنون از لحاظ تئوری، از آزادی مطلق برخوردار است. او دارای پیشینه امنیتی است. شیخ صباح الخالد، ولیعهد کویت نیز در وزارت خارجه، و دیگر وزارتخانه‌ها سمت داشته و سرانجام سال ۲۰۱۹ نخست‌وزیر شد. او شایستگی و آوازه خوبی دارد.

🔻شیخ احمد الصباح، نخست وزیر جدید نیز نمایندگی رئیس بانک مرکزی، چند سمت در وزارتخانه‌های مختلف را در کارنامه دارد و سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ نیز وزیر نفت بود. گفتنی است هنگامی که شیخ مشعل ولیعهد بود، شیخ احمد الصباح ریاست دیوان ولیعهد را برعهده داشت؛ و این نشان می‌دهد که آنها به خوبی با هم کار می‌کنند.

🔻امیر کویت، شیخ فهد یوسف الصباح، که چهره‌ای جنجالی به شمار می‌رود را در سمت وزارت دفاع و کشور ابقا کرد.

🖇️ادامه دارد...

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️کویت در آستانه تغییر اساسی؟/1 🔻انحلال پارلمان و سپس تعیین نخست‌وزیر و ولیعهد از سوی امیر کویت، نشان‌دهنده چرخش رویکرد این کشور حاشیه خلیج‌فارس است. 🔻شیخ مشعل الاحمد الصباح، امیر کویت روز ۱۰ مه، پارلمان کشور را درست ۴ روز پیش از برگزاری جلسه افتتاحیه آن،…
♨️کویت در آستانه تغییر اساسی؟/2

🔹امور خاندان حاکم
🔻خانواده آل‌صباح یک خانواده حاکم است، نه یک خانواده سلطنتی، و پیشینه آن به قرن هجدهم بازمی‌گردد؛ زمانی که خانواده‌های بازرگانان محلی می‌خواستند یک قبیله به امور اداری رسیدگی کند تا بتوانند خود را وقف تجارت کنند. اما گذر زمان و کشف نفت، ماهیت رابطه را تغییر داد. خانواده آل‌صباح خود شاخه‌های زیادی دارد، اما تاریخ معاصر آن به سال ۱۸۹۶ باز می‌گردد؛ زمانی که مبارک الصباح دو تن از برادران ناتنی خود از جمله حاکم وقت را کُشت. مبارک امتیاز به رسمیت شناختن کشور به عنوان یک نهاد جداگانه (از انگلیس) را به دست آورد و سپس به عنوان مبارک کبیر شناخته شد. از زمان مرگ او در سال ۱۹۱۵، جانشینی بین دو تن از پسرانش به ارث رسیده است، دودمان «الجابر» و «السالم».

🔻این نظام تا زمان مرگ شاهزاده صباح از خاندان جابر در سال ۲۰۲۰ ادامه داشت و از آن زمان تاکنون این سلسله همچنان قدرت را در دست داشته است. جانشین صباح برادر ناتنی‌اش نواف شد؛ که برادر ناتنی او نیز جانشین او شد.

🔻جالب است که ولیعهد جدید نه از خاندان جابر یا سالم، بلکه از خاندان «حمد» است. اما او از طریق پدربزرگ و پدرِ مادرش و همچنین از طریق پدر همسرش با این دو سلسله اصلی ارتباط دارد که می‌تواند او را مورد قبول طرفین قرار دهد.

🔹چشم‌انداز آینده
🔻با توجه به اینکه رهبران واشنگتن درگیر جنگ غزه و خطر رو به وخامت اوضاع بین حزب‌الله و اسرائیل هستند، بعید است که رهبری جدید کویت - با انحلال پارلمان و تعلیق قانون اساسی - توجه زیادی را به خود جلب کند. هنوز مشخص نیست که این تحولات واقعاً چه معنایی دارند، اما احتمالاً مهم هستند. پارلمان کویت در دهه‌های اخیر چندین‌بار منحل شده است و همانطور که در گذشته اتفاق افتاده، این اقدام کنونی ممکن است گامی موقت برای خروج از بن‌بست باشد. با این حال، ممکن است تعلیق پارلمان برای مدت طولانی‌تری تمدید شود، که نشان‌دهنده استقبال فزاینده گرایش‌های استبدادی در خلیج‌فارس است.

🔻دیدگاه خوشبینانه‌تر این است که یک تیم رهبری جدید که واجد شرایط‌تر، و از شاخه‌های مختلف خانواده حاکم است، قادر خواهد بود سیاست‌هایی را اجرا کند که در نتیجه به بحران در کویت پایان داده و کشور را به سمتی پویاتر، مانند عربستان سعودی و امارات سوق دهد. منطقاً، در غیاب مانع‌تراشی از سوی پارلمان، امیر، ولیعهد و نخست‌وزیر می‌توانند فساد گسترده را مهار، و شروع به تنوع‌بخشی به اقتصاد وابسته به نفت کنند.

🔻اگرچه ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده در کویت دارای ۱۳,۰۰۰ پرسنل است و کویت یکی از برجسته‌ترین متحدان غیر ناتو آن به شمار می‌رود، اما دولت‌های پیاپی ایالات متحده توجه زیادی به این کشور نکرده‌اند. با توجه به بحران‌های متعدد در منطقه، ثبات کویت امری مسلم شده است. اما کویت با عراق هم‌مرز است که به طور فزاینده‌ای تحت سلطه ایران قرار دارد. ایران همچنین مدعی بخشی از میدان گازی بهره‌برداری نشده فراساحلی با کویت است.

🔻درحالی‌که واشنگتن به سمت سرزنش کویت به دلیل روند رو به کاهش پیشرفت دموکراتیک، گرایش می‌یابد، اما دولت ایالات متحده باید شکیبا باشد. طی چند ماه آینده، مردم کویت و کشورهای همسایه خلیج‌فارس با روی کار آمدن این سه رهبر جدید، اوضاع را زیر نظر خواهند داشت. اینکه چگونه این تیم چالش‌های برق را در تابستان گرم مدیریت کند، یک آزمایش زودهنگام خواهد بود. در نهایت، ممکن است پارلمان دوباره فعال و تمام اصول قانون اساسی اجرا شود. در این میان، ممکن است در غیاب این نهاد ناکارآمد، پیشرفت‌هایی در جهت پایان دادن به بحران جاری کویت حاصل شود.
🌐The Washingtone Institute
#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️تظاهر کنندگان بحرینی سفر رئیس ستاد ارتش رژیم غاصب به منامه را محکوم کردند

🔺پس از علنی شدن سفر «هرتصی هالوی»، رئیس ستاد کل ارتش رژیم‌صهیونیستی به بحرین در هفته جاری و دیدار وی با تعدادی از مقامات ارشد ارتش‌های عربی گروهی از جوانان بحرینی به خیابان آمده سفر این صهیونیست به کشورشان را محکوم کردند.

🔺خبر سفر رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به بحرین زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که در نظر داشته باشیم این سفر با فاصله کمی از سفر آنتونی بلینکن، به سرزمین‌های اشغالی برای چهاردهمین بار طی هشت ماه گذشته برگزار شده است.

🔺تظاهر کنندگان همچنین خواهان آزادی زندانیان سیاسی بحرینی دربند رژیم آل خلیفه شدند.

#عربستان

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️رفتار وحشیانه سعودی با حجاج خانه خدا

🔺رفتار خشن و زورگویی پلیس سعودی همواره یکی از بزرگترین مشکلات حجاج در سرزمین وحی است.

🔺در گذشته که پلیس مذهبی سعودی یا همان مبلغین وهابی آرامش حجاج را به بهانه های مختلف سلب می کردند، در سال‌های اخیر نیز حملات مکرر نیروهای امنیتی به مراکز اقامت حجاج به بهانه یافتن حجاج غیرقانونی صحنه هایی اینچنین خلق کرده و خاطره‌هایی اینگونه برای زائران خانه خدا به یادگار می گذارد.

🔺بسیاری از حجاج امکان ثبت و مستند کردن این رفتارها را ندارند اما هر از گاهی انتشار چنین ویدئوهایی اعتبار تبلیغات گسترده سعودی در مورد خوشرفتاری و استقبال از حجاج در فرودگاه و دیگر پروپاگاندای سعودی پیرامون مهیا بودن عربستان برای استقبال از 100 میلیون توریست در سال را به صورت جدی زیر سوال می برد.

#عربستان

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
از بین جلیلی و قالیباف شما به کدام یک از کاندیدا رای می دهین؟

۱_سعید جلیلی🟦🟦🟦🟦🟦🟦 ۷۸٪

محمد باقر قالیباف🟦🟦 ۲۲٪
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/06/15 17:54:31
Back to Top
HTML Embed Code: